ВасилисаНебога
17.07.2022 23:55

Сұлу арғымақты сүйкімді балақайды гүлденген қаланы көргенде қандай ой келеді​

Нажмите на рекламу ниже и сразу увидите ответ
Популярные вопросы:
Ответ:
сашулька00001
22.04.2020 15:45

•Құнды дегеніміз-өте бағалы, қымбат дүние, зат. Құнды нәрсені а жоғары бағалайды, аманат етіп тапсырады, сақтайды.

•Құндылық-бір құнды нәрсенің қаншалықты бағалы және несімен қымбат екенінің түсініктемесі.

•Жалпыазаматтық-әлемдегі барлық а тиесілілік. Жалпыадамзаттықта негізі а ұлтымын, дінімен, нәсілімен немесе тағы басқа ерекшеліктерімен бөлінбейді, ол жалпы адамзат болып табылады.

•Ұлттық-бұл тек бір ұлтқа немесе белгілі қандай да бір ұлттарға тиесілілік (тиесілі нәрсе). Кез-келген қандай да бір ұлтқа тиесілі нәрсені басқа ұлт өкілдері қолданбайды. Мысалы, Наурыз мейрамы тек түркі халықтарына тиесілі мейрам.

0,0(0 оценок)
Ответ:
dimaburkovskiy3
09.09.2022 19:51

1. Қималардың әр түрлері белгісін, мекенін, мезгілін, мақсатын т.б. сипаттарын білдіретін сөз табын көрсетіңіз. 

A) етістік

B) етіс

C) сан есім

D) үстеу

ответ: D) үстеу

2. Үстеу мағанасына қарай неше түрге бөлінеді? 

A) 5

B) 6

C) 7

D) 8

ответ: D) 8

3. Бұл сұрақтар қай үстеудің сұрақтары?Қайда? Қайдан? Қай жерден? 

А) мезгіл

В) мекен

С) сын-қимыл

D) себеп

ответ: В) мекен

4. Мекен үстеуді табыңыз. 

А) ілгері, төмен

В) жазда, түнде

С) сәл, аз

D) ерте, кешке

ответ: А) ілгері, төмен

5. «Қашан?» деген сұраққа жауап беретін сөздердің қатарын табыңыз. 

А) төмен, алға, жоғарғы

В) өте, тым, аса

С) жаздыгүні, бүгін, кешке

D) жылдам, асығыс, мүлдем

ответ: С) жаздыгүні, бүгін, кешке

6.Сын-қимыл (қимыл-сын) үстеуін белгілеңіз. 

А) Жеті, он

В) Ақырын, жылдам

С) Аққу, тасбақа

D) Мен, біз

ответ: В) Ақырын, жылдам

7. Себеп- салдар үстеуін табыңыз. 

А) Бұл сөзді босқа айтпадым.

В) Маған көмектесу үшін алыстан келіпті.

С) Әзіл айтсаңда әділ айт.

D) Шәкен 20 жыл бойы драма театырында.

ответ: А) Бұл сөзді босқа айтпадым.

8. «Әдейі, қасақана, жорта» сөздері қай үстеуге жатады? 

А) мөлшер үстеуі

В) мақсат үстеуі

С) сын-қимыл үстеуі

D) мекен үстеуі

ответ: В) мақсат үстеуі

9. Мөлшер үстеулердің қатарын табыңыз. 

А) әбден, тым, ең

В) тысқары, ішкері,әрі

С) кеше, кешке, кешкісін

D) біраз, талай, қыруар, көп

ответ: D) біраз, талай, қыруар, көп

10. Күшейткіш үстеуін табыңыз. 

А) артық қалам

В) көп ел

С) өте жылдам

D) жап-жасыл

ответ: С) өте жылдам

0,0(0 оценок)
Полный доступ
Позволит учиться лучше и быстрее. Неограниченный доступ к базе и ответам от экспертов и ai-bota Оформи подписку
logo
Начни делиться знаниями
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси ai-бота